Συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Δευτέρας έξω από το Εφετείο

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 13:55
UPD:13:57
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Δευτέρας στο Εφετείο Αθηνών στις 8.30 καλεί η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν με αγριότητα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, ομοφυλοφίλων, Ρομά και γυναικών να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή «απαιτεί την αποκλειστική χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών για τη δίκη, καθώς και την αποκλειστική απασχόληση των μετεχόντων στη σύνθεση δικαστικών λειτουργών για τη δίκη αυτή, εκτιμώντας ότι είναι στοιχειώδεις όροι για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ταχείας διεξαγωγής της».

Επίσης, στηρίζει την κινητοποίηση την πρώτη μέρα διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών τη Δευτέρα και καλεί τα μέλη των δ.σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία παρατηρητών στη δίκη.

Η ΑΔΕΔΥ «απαιτεί» παράλληλα «την άμεση διακοπή κάθε διευκόλυνσης και οικονομικής ενίσχυσης στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση από τη Βουλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή