Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδ. Παπανδρέου

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 22:28
UPD:22:30
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Κώστας Σημίτης χαιρετά τον Γιώργο Παπανδρέου.

A- A A+

Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, το βράδυ της Τετάρτης στην Αθηναΐδα.

Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, των Δημήτρη Ρέππα, Φίλιππου Σαχινίδη, Κώστα Λαλιώτη, νυν και πρώην βουλευτών, αλλά και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λ. Αγιάλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου απαιτεί «να φανούμε αντάξιοι της κληρονομιάς του».

«Να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις των καιρών που με τόση διορατικότητα προέβλεψε» πρόσθεσε και συνέχισε: «Να μην κλωτσήσουμε απλά το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω για να φορτωθούν βάρη οι επόμενες γενιές που δεν ψηφίζουν ακόμη. Αυτός είναι ο δημαγωγικός λαϊκισμός»

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «με οδηγό την κληρονομιά των ιδεών του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και την εμπειρία που έχουμε σωρεύσει στο διάβα του χρόνου, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η πολιτική πράξη».

Κατέθεσε επίσης πρόταση πέντε σημείων ώστε, όπως είπε, «η δημοκρατική παράταξη να δώσει μάχη για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή»: 

  1. «Να μπει τέλος στα μνημόνια».
  2. «Να διαφυλάξουμε την πολιτική και θεσμική σταθερότητα»
  3. «Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
  4. «Οριζόντια προτεραιότητα η στήριξη των ευπαθών ομάδων».
  5. «Να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο».

Για τη δράση του Ανδρέα Παπανδρέου στην εκδήλωση μίλησαν ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Στην εκδήλωση δεν παρέστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε με επιστολή του την κ. Γεννηματά καθώς βρίσκεται στο Στρασβούργο, συμμετέχοντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Μήνυμα έστειλε και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή