Γεμάτη γιόγκα η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα γιόγκα
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 14:03
UPD:15:18
A- A A+

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο άφησαν στην άκρη τις σκέψεις που τους βαραίνουν και γιόρτασαν την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού κάνοντας γιόγκα, σε πολλές διαφορετικές γωνιές του πλανήτη.

Πέρα από το θερινό ηλιοστάσιο, η 21η Ιουνίου συμπίπτει και με την παγκόσμια ημέρα της γιόγκα, με τους λάτρεις της φυσικής, νοητικής και ψυχικής αυτής μαθητείας να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες, κάνοντας ασκήσεις σε πλατείες μεγαλουπόλεων και όχι μόνο.

EURONEWS

Χιλιάδες άνθρωποι στην Ινδία συμμετείχαν τη Δευτέρα μαζικά στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα γιόγκα, με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να είναι πιστός στο ραντεβού, δείχνοντας κι εκείνος κάποιες από τις ασκήσεις χαλάρωσης κι αυτοσυγκέντρωσης.

Εξάλλου, η πλατεία «Times Square» της Νέας Υόρκης κατακλύστηκε επίσης περίπου οκτώ χιλιάδες «πιστούς» της γιόγκα, οι οποίοι άπλωσαν τα στρώματά τους στο κεντρικότερο ίσως σημείο της Νέας Υόρκης, για ένα ξεχωριστό μάθημα.

RUPTLY TV

Στην Κίνα, περίπου 150 «γενναίοι» αποφάσισαν να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα γιόγκα πάνω σε μία γυάλινη πλατφόρμα και σε ύψος 396 μέτρων, κοντά στο πάρκο «Jingdong», 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πεκίνο.

Με προέλευση από την Ινδία, η γιόγκα κατέκτησε τη Δύση τα τελευταία 100 χρόνια, ενώ στη δεκαετία 1980 έγινε δημοφιλής ως σύστημα εναλλακτικής ιατρικής και φυσικής άσκησης.

Ωστόσο, στις ινδικές παραδόσεις η γιόγκα θεωρείται κάτι περισσότερο από φυσική άσκηση, καθώς διαθέτει έναν διαλογιστικό και πνευματικό πυρήνα.

Μετά από πρόταση του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και με την επίσημη συγκατάθεση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), από το 2014 η 21η Ιουνίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα της γιόγκα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή