Πόλο: Έκπληξη με Γιάνοβιτς ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 12:38
UPD:12:46
INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από την ομάδα του Ολυμπιακού (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Νέα μεταγραφική έκπληξη από τον Ολυμπιακό, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαυροβούνιου διεθνή περιφερειακού Μλάνταν Γιάνοβιτς, καλύπτοντας άριστα το κενό που άφησε η αποχώρηση του Βλαχόπουλου για την Ποζίλιπο Νάπολι.

Ο Γιάνοβιτς γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1984, έχει ύψος 1,91μ., βάρος 94κ. και αγωνίζεται στην θέση του περιφερειακού. Η προσθήκη του στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» ενίσχυσε κατά πολύ την πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός άφησε περιθώριο και για άλλες κινήσεις, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η μεταγραφή του Γιάνοβιτς «αποτελεί μια ακόμα κίνηση με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί καθώς η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο βρίσκονται σε αναζήτηση ορισμένων ακόμα παικτών»

Ο Γιάνοβιτς αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου, με την οποία έχει τερματίσει στην 4η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο το 2008, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλαγα.

Ένα χρόνο αργότερα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο FINA World League της Ποντγκόριτσα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πρίμορατς Κότορ, από την οποία μεταγράφηκε στην Γαλλική Μαρσέιγ το 2006.

Με τους Μαρσεγέζους κέρδισε δυο πρωταθλήματα Γαλλίας (2007, 2008) και επέστρεψε για ένα χρόνο στην Πρίμορατς κερδίζοντας μαζί της το Πρωτάθλημα Μαυροβουνίου καθώς και την Γιούρολιγκ.

Την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στην Ιιαλική Σαβόνα, στην οποία έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013, αποδεχόμενος την πρόταση της Ρέκο να τον εντάξει στο ρόστερ της. Από το 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 αγωνιζόταν στην Γαλατάσαραϊ. 

Το 2012 ο Μλάνταν Γιάνοβιτς ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόβεν, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο με το Μαυροβούνιο. Το 2014 ψηφίστηκε ως ο αθλητής της χρονιάς για το Μαυροβούνιο, την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Fina World League του Ντουμπάϊ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις