Οι μουσικοί της Real Steel Band έρχονται στην Αθήνα

Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στις 21 και 22 Ιουνίου
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 08:10
A- A A+

Οι εκπληκτικοί μουσικοί της Real Steel Band επισκέπτονται τη χώρα μας, ερχόμενοι από το Λονδίνο αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται για 17η χρονιά, με την υποστήριξη και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, σε 37 πόλεις της Ελλάδας, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου.

Έτσι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών παρεμβάσεων στην καρδιά της Αθήνας, το ιστορικό Zonars φιλοξενεί δύο μουσικά events στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου (έξω από το Παλλάς), την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «Πανδώρα». Καλεσμένοι είναι οι μουσικοί της Real Steel Band, οι οποίοι θα συμπράξουν με τους μαθητές της «Πανδώρας».

Από χρησιμοποιημένα βαρέλια

Το steeldrum ή steelpan είναι ένα από τα ελάχιστα ακουστικά όργανα που δημιουργήθηκαν τον 20ό αιώνα. Ξεκίνησε ως ένα συνοδευτικό κρουστό όργανο. Στην πορεία, δημιουργήθηκε μία ολόκληρη οικογένεια οργάνων κάτω από το ίδιο όνομα, που μπορεί όχι μόνο να αναπαράγει μουσική συνοδεία, αλλά, κυρίως, τη βασική μελωδία.

Κατασκευασμένο συχνά από χρησιμοποιημένα βαρέλια, το steelpan παράγει μελωδίες και ρυθμούς από όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, ακόμα και κλασική. Ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Τρινιντάντ και, πολύ σύντομα, κατέκτησε Αμερική και Ευρώπη. Steelbands βρίσκονται πλέον σχεδόν παντού: στην Ευρώπη, την Αφρική, την Αυστραλία, ακόμη και την Ιαπωνία.

Το πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «Πανδώρα» δημιουργήθηκε στην Αθήνα, με σκοπό την ανάπτυξη του steeldrum στην Ελλάδα, μέσα από τη διδασκαλία αλλά και τη διοργάνωση συναυλιών. Επικεφαλής της «Πανδώρας» είναι ο Γάλλος μουσικός Ludovic Moreau, με πολύχρονη εμπειρία στο steeldrum.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς