Στίβος: «Αέρας» για το Ρίο η Πεσιρίδου

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 20:04
UPD:20:07
INTIME SPORTS

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (φωτ. αρχείου) ήταν καταπληκτική στα 100 μέτρα με εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 12.93΄΄ και υπερκαλύπτοντας το όριο (13΄΄), ενώ ταυτόχρονα έκανε ατομικό ρεκόρ (13.13΄΄ η προηγούμενη επίδοσή της).

A- A A+

Την αρχή έκανε η Ειρήνη Βασιλείου το πρωί, που με μια απίθανη κούρσα στους προκριματικούς των 400 μέτρων πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία, όμως, θα μπει ακόμη μια αθλήτρια του στίβου και συγκεκριμένα η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία είναι εδώ και λίγη ώρα το 86ο μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καταπληκτική στα 100 μέτρα με εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 12.93΄΄ και υπερκαλύπτοντας το όριο (13΄΄), ενώ ταυτόχρονα έκανε ατομικό ρεκόρ (13.13΄΄ η προηγούμενη επίδοσή της).

Παράλληλα, η Πεσιρίδου έγινε μόλις η τέταρτη αθλήτρια στην Ελλάδα που κάνει χρόνο μικρότερο από 13 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

«Από την αρχή της χρονιάς ήταν ο βασικός στόχος. Πιο εφικτός στόχος ήταν το Ευρωπαϊκό, γι΄ αυτό και το έλεγα συνεχώς. Όμως είναι άλλο να το κυνηγάς κι άλλο να τερματίζεις και να το βλέπεις μπροστά σου. Απίστευτη αίσθηση» δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδας.

«Πάνε οι διακοπές μου» αστειεύτηκε και συνέχισε: «Φυσικά, δεν έχει καμία σημασία. Να βρεθώ εκεί και δεν θέλω τίποτα άλλο στη ζωή». Όσο για το Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ; Στόχος είναι «να μην κάνω μια κούρσα και να φύγω. Θέλω να περάσω στον τελικό κι αν γίνεται ένα ατομικό ρεκόρ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις