Από Δευτέρα «πέφτουν» τα τηλεφωνήματα στους πολιτικούς αρχηγούς

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 13:05
UPD:13:27
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, πριν μάλιστα τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στους πολιτικούς αρχηγούς για το μείζον θέμα του εκλογικού νόμου.

Μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου ενός της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σημειώνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση είναι εκείνη που προτείνει, «το κόμμα εισηγείται» και το κόμμα με απόφαση της πολιτικής του γραμματείας, που δεν έχει ανατραπεί ποτέ από την Κεντρική Επιτροπή, αποφάσισε.

Άλλωστε μέχρι τις 2 Ιουλίου που ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κίνα  πρέπει να μεταβεί στη Βαρσοβία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου. Συνεπώς οι όποιες συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πέρα από την απλή αναλογική θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα προτείνει το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών (πρόταση που απολαμβάνει ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβερνητική πρόταση δεν θα περιλαμβάνεται εκλογή βουλευτών από λίστα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής, ο οποίος στη τετράωρη συνεδρίαση της ΠΓ κάθισε μία ώρα και αποχώρησε, επιμένει στη δική του πρόταση για διατήρηση του bonus 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή σε Συνασπισμό κομμάτων που θα πάρουν όμως ποσοστό πάνω από 40%. Πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την ΠΓ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή