Το απόγευμα η συζήτηση των τροπολογιών για ασφαλιστικό τραπεζών και ΟΤΕ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υποργού Οικονομίας με τον Πρωθυπουργό
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 13:58
UPD:14:12
A- A A+

Το απόγευμα αρχίζει στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση των τροπολογιών για το ασφαλιστικό των τραπεζών, την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ και το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μέτα το τέλος της συνεργασίας που είχε με το Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η λύση που δίνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό των τραπεζών είναι ισορροπημένη, καθώς ενισχύει τον ανταγωνισμό, δίνει λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα, χωρίς να θίγονται δικαιώματα των ασφαλισμένων προ της 1/1/93 και χωρίς κόστος για τους φορολογούμενους.

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ισορροπημένη ρύθμιση. Μια ρύθμιση που λύνει προβλήματα. Προβλήματα ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα, διότι όλες οι Τράπεζες πια, για τους νέους ασφαλισμένους, θα έχουν ένα ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα, που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Η ρύθμιση λύνει και προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, διότι εντάσσει πια στο ασφαλιστικό και τους νέους τραπεζοϋπαλλήλους, χωρίς να θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ασφαλισμένων πριν από το 1992», σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή