Ακυρώνει και τις αυριανές εκδηλώσεις της η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 21:32
UPD:21:39
REUTERS/PHIL NOBLE

Κάρτα στη μνήμη της Τζο Κοξ.

A- A A+

Η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο Παρασκευή, μετά από τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ.

Στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της 41χρονης Κοξ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επρόκειτο να ανακοινώσει απόψε την ετήσια έκθεσή του για τη βρετανική οικονομία, αποφάσισε να αναστείλει για 24 ώρες τη δημοσιοποίησή της.

Αγρυπνίες στη μνήμη της Τζο Κοξ θα γίνουν απόψε στο Λονδίνο και το Μπίρστολ.

Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Δανίας και της Φινλανδίας, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο της Κοξ.

Στη Σουηδία, η τραγωδία του Μπίρστολ έφερε στη μνήμη το δράμα που έζησε η χώρα πριν από 13 χρόνια. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2003, τέσσερις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για την υιοθέτηση ή μη του ευρώ, η υπουργός Εξωτερικών Άννα Λιντ δέχτηκε επίθεση και δολοφονήθηκε από έναν «διαταραγμένο» άνδρα ο οποίος πολύ καιρό μετά ομολόγησε ότι την σκότωσε «από μίσος για τους πολιτικούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή