Βρετανή βουλευτής μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε στο δυτικό Γιόρκσαϊρ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 16:10
UPD:17:34
REUTERS/NEIL HALL

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Βρετανή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος τραυματίστηκε, δεχόμενη πυρά και μαχαιριές στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία.

Η Τζο Κοξ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC, βουλευτής της περιφέρειας Μπάτλεϊ και Σπεν, φέρεται να δέχθηκε επίθεση, ενώ ένας άνδρας φέρεται να έχει δεχθεί πλήγματα από μαχαίρι.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την επίθεση άνδρα 52 ετών.

REUTERS/HANDOUT

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε την 41χρονη βουλευτή, μητέρα δύο παιδιών, να κείτεται αιμορραγώντας στον δρόμο μετά την επίθεση, έξω από τοπική βιβλιοθήκη.

Η καμπάνια υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο στρατόπεδο της οποίας ανήκει και η κ. Κοξ, ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές της για το υπόλοιπο της ημέρας. Λίγη ώρα αργότερα, στην ίδια ανακοίνωση προέβη και η καμπάνια υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε..

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «εξαιρετικά σοκαρισμένος» από το γεγονός, ενώ «εξαιρετικά ανήσυχος» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ντέιβιντ Κάμερον.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα περιοδεύσει στο Γιβραλτάρ, βρετανικό θύλακα στο νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, λόγω της επίθεσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή