Έλεγχοι του ΕΦΕΤ μετά την ανίχνευση σε μπαχαρικά απαγορευμένων χρωστικών ουσιών

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 16:35
UPD:16:38
A- A A+

Στη διενέργεια ελέγχων προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά την ειδοποίηση που έλαβε (μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ότι σε μίγμα μπαχαρικών για χάμπουργκερ με την ονομασία «Captain’s mix» -συσκευασία των 100 γρ. με ημερομηνία ανάλωσης 31.12.07- της εταιρείας Αθανάσιος Γιώτης ΑΕΒΕ, με κύρια ενασχόληση την παρασκευή και εμπορία μπαχαρικών (Γραφεία-Εργοστάσιο: Αγ. Σωτήρος 100, Αχαρναί), ανιχνεύθηκαν οι απαγορευμένες για χρήση σε τρόφιμα χρωστικές Ερυθρό του Σουδάν Ι και IV.

Μέσω του ανωτέρω συστήματος, ο ΕΦΕΤ έλαβε επιπλέον ειδοποίηση ότι οι ίδιες χρωστικές ανιχνεύθηκαν σε μπαχαρικά με σκόρδο και πιπέρι με την ονομασία «Captain’s», σε συσκευασία των 45 γρ. με ημερομηνία ανάλωσης 31.12.05 της ίδιας εταιρείας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση των δύο προϊόντων καθώς και να ενημερωθεί από την εταιρεία, με υπεύθυνη δήλωσή της, για την πιθανή διακίνηση του προϊόντος στην εσωτερική αγορά, στην αγορά των χωρών μελών της Ε.Ε. ή σε άλλες τρίτες χώρες.

Η εταιρεία ενημέρωσε εγγράφως τον ΕΦΕΤ στις 21.6.05 ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα διακινήθηκαν μόνο στην Ουγγαρία και ότι, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχει συλλέξει, δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Παρ' όλα αυτά οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή