Απ. Τζιτζικώστας: Πολιτικό λάθος η αλλαγή θέσης στο ζήτημα εκλογής ΠτΔ

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 13:52
UPD:13:53
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

A- A A+

Πολιτικό λάθος θα ήταν να αλλάξει η Ν.Δ. της θέση της και να μην υποστηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό για συγκυριακούς λόγους, είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας θα πρέπει να έχει και αυξημένες αρμοδιότητες.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που δεν γεννήθηκε χθες, έχει ιστορία και μακρόχρονη πορεία και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, προτάσεις που έχει καταθέσει ή έχει κάνει στο παρελθόν σήμερα να διαφοροποιούνται λόγω συγκυρίας.

Υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. είναι το κατεξοχήν κόμμα που από την πρώτη στιγμή στήριξε την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, μέσω του πρώην πρόεδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρόσθεσε ότι την ίδια θέση είχαν έκτοτε και άλλοι πρόεδροι και στελέχη και επισήμανε ότι το ισχύον σύστημα εκλογής ευνοεί τις παρασκηνιακές ζυμώσεις στη Βουλή.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ, θεωρώ ότι θα ήταν λάθος η Ν.Δ. να εμφανιστεί ξαφνικά, καθαρά για συγκυριακούς λόγους, με μια διαφορετική άποψη » είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο για να ένα τέτοιο κομβικό θέμα να αλλάζει απόψεις τόσο εύκολα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή