Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο της Βουλής από το ΠΑΣΟΚ

Για «τον αντικοινοβουλευτικό τρόπο με τον οποίο προωθεί το νομοθετικό έργο η κυβέρνηση»
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 18:03
A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο της Βουλής, Αννα Μπενάκη - Ψαρούδα, για τον αντικοινοβουλευτικό -όπως επισημαίνουν- τρόπο με τον οποίο προωθεί το νομοθετικό έργο η κυβέρνηση, έκαναν το μεσημέρι ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, «τον τελευταίο καιρό, η Ν.Δ. επαναλαμβάνει, με συνεχή τρόπο, να παραβιάζει την κοινοβουλευτική τακτική. Με τη μορφή τροπολογιών, εισάγει για συζήτηση ολόκληρα νομοσχέδια, που ρυθμίζουν σοβαρότατα ζητήματα, όπως είναι το ασφαλιστικό των Τραπεζών, η εθελουσία έξοδος στον ΟΤΕ και η κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Τηλεπικοινωνιών».

«Με αυτόν τον τρόπο», επισημαίνει ο κ. Καστανίδης, «δεν παρέχεται ούτε ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης των ρυθμίσεων, ούτε δίνεται η δυνατότητα για συζήτηση στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα (το ασφαλιστικό των Τραπεζών συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών, ενώ άπτεται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων)».

«Αυτήν την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά καταγγείλαμε στην πρόεδρο της Βουλής, και της επισημάναμε την ευθύνη που φέρει και η ίδια, για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», πρόσθεσε ο κ. Καστανίδης.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση άνοιξε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Τα έβαλε με τους εργαζόμενους και το λαό. Τώρα ανοίγει και κοινοβουλευτικό μέτωπο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή