Πέφτουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τους «Παραιτηθείτε»

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 11:21
UPD:11:31
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σε χαμηλούς τόνους, παρά την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών, διεξήχθη χθες στο Σύνταγμα η αντικυβερνητική διαδήλωση υπό τον τίτλο «Παραιτηθείτε».

Στη συγκέντρωση απέφυγαν για ευνόητους λόγους να παρευρεθούν πολλά στελέχη και βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Έδωσαν το «παρών» από τη ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ζέττα Μακρή. Από το ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση βρέθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο εκ των διοργανωτών συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, ήταν για αρκετή ώρα μαζί με τον έτερο συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο.

Αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως «ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση» και πως «μόνο και μόνο η εξαγγελία της συγκέντρωσης παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα και έδειξε το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν ακομμάτιστη συγκέντρωση καθώς η ΝΔ, όπως είπε, δεν είχε καμία διάθεση να την «καπελώσει».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μία ομάδα ανθρώπων μέσω του διαδικτύου, οργάνωσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά τις εκλογές» και σημείωσε ότι ήταν μία καλή αρχή.

NAFTEMPORIKI.GR

Από την πλευρά της κυβέρνησης απέφυγαν να σχολιάσουν τη συγκέντρωση στελέχη της, όμως σε κατ' ιδίαν συζητήσεις σημείωναν απλά ότι «διέψευσε τις προσδοκίες» ενώ είναι χαρακτηριστική η αντίδραση κυβερνητικού στελέχους που σημείωνε ότι «θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσει στο Σύνταγμα μια συγκέντρωση πολιτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν θέλουν εκλογές».

Ωστόσο χθες ξέσπασε κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο τελευταίος παρά το γεγονός ότι σχολίασε το κίνημα «Παραιτηθείτε» λέγοντας: «Είμαι λίγο επιφυλακτικός έναντι πρωτοβουλιών, δήθεν αυθορμήτων. Αν όντως η κοινωνία είναι κουρασμένη, νομίζω μπορεί να πάει να κάτσει οκλαδόν στο Σύνταγμα και να πει "δεν φεύγω αν δεν φύγει η κυβέρνηση"» στη συνέχεια επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη λέγοντας ότι «έχει πει πολλά ο Φίλης, που άμα τα αθροίσουμε, θέλει εκτέλεση στον τοίχο».

Απαντώντας κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν ότι οι εκφράσεις για τον κ. Φίλη «είναι από τις πιο ατυχείς στιγμές του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων». «Ας συμβάλουμε όλοι στο να επικρατήσει στον πολιτικό λόγο η νηφαλιότητα και η σοβαρότητα, γιατί η κοινωνία έχει χορτάσει από ελαφρότητα και λαϊκίστικη ανοησία», συνέχιζαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή