Καθυστέρηση λόγω αντιπαράθεσης επί της διαδικασίας για τις επίμαχες τροπολογίες

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 21:33
A- A A+

Με καθυστέρηση δυόμισι ωρών άρχισε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για θέματα Κεφαλαιαγοράς, στο οποίο έχουν ενταχθεί οι τροπολογίες για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης συναίνεσε στην από κοινού συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με την επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων. Συμφωνήθηκε επίσης η πρόσκληση εκπροσώπων φορέων τόσο για τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στην Κεφαλαιαγορά όσο και για τις τροπολογίες.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι τροπολογίες κατατέθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όταν ήταν κλειστή η Βουλή, και εκτίμησε ότι αυτές είναι άσχετες με το νομοσχέδιο, θέση με την οποία συντάχθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΝ Ι. Δραγασάκης σημείωσε ότι έπρεπε να έχει ζητηθεί η γνώμη της ΟΚΕ.

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία με την οποία προτείνει:

- εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης που θα προσδιορίζει το κόστος της ένταξης στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων, και

- τα ελλείμματα των ταμείων αυτών να τα αναλάβουν οι τράπεζες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή