Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αστική επιλογή για να προχωρήσει η «βρώμικη» δουλειά

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 17:37
UPD:17:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την πορεία της «αντιλαϊκής κλιμάκωσης», την οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει το άνοιγμα των εργασιακών, ενώ για τις «κόκκινες» γραμμές σημείωσε πως «μπορεί και πρέπει να τις χαράξει ο ίδιος ο λαός» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι «εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου αυτήν την περίοδο» άφησε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί «την κατάλληλη αστική επιλογή για να προχωρήσει η "βρώμικη" δουλειά, προωθώντας τα σκληρά αντεργατικά μέτρα με πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση από αυτή που θα συναντούσε μία κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ».

«Τα περί "δίκαιης ανάπτυξης" θα ήταν ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα αν δεν ήταν τραγικό», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την πορεία της «αντιλαϊκής κλιμάκωσης», την οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει το άνοιγμα των εργασιακών, ενώ για τις «κόκκινες» γραμμές σημείωσε πως «μπορεί και πρέπει να τις χαράξει ο ίδιος ο λαός».

«Πρέπει να οργανωθούν μαζικοί και μαχητικοί αγώνες σε αντιμονοπωλιακή και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με αφετηρία την άμεση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή