ΑΠ: Επικύρωση ποινής σε εκδότη για δυσφήμιση του Γιάννη Δραγασάκη

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 20:29
UPD:20:48
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Οι αρεοπαγίτες με την υπ΄ αριθμ. 760/2016 απόφασή του έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

A- A A+

Επικυρώθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον εκδότη και διευθυντή της εβδομαδιαίας  εφημερίδας «Παραπολιτικά», για απλή δυσφήμηση σε βάρος του βουλευτή και  αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  Ιωάννη Δραγασάκη.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον εκδότη καθώς στις 29.9.2012 σε δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει και διευθύνει, ανέγραφε μεταξύ άλλων:  «Υπόθεση Δραγασάκη - Η εταιρεία που ίδρυσε χρωστά στο Δημόσιο 6,1 εκατομμύρια ευρώ» και ακολουθούσε φωτογραφία του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην εταιρεία «Γιουροντιβέλοπ Α.Ε.» η οποία περιλαμβανόταν στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και συνδέεται με το όνομα του κ. Δραγασάκη.

Σύμφωνα με την υπ΄  αριθμ. 760/2016 απόφασή τους, οι αεροπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλής δυσφήμισης έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή