Αγωγή βουλευτή κατά του Δημοσίου για δημοσιοποίηση ψευδών στοιχείων

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 14:06
UPD:16:22
A- A A+

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λυντζέρης ζητώντας αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ, για ηθική βλάβη από τη δημοσιοποίηση ψευδών στοιχείων σύμφωνα με τα οποία φέρεται να είχε παίξει στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να είχε χάσει 444.624.468 δρχ.

Η αγωγή στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, της προέδρου της Βουλής Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη και της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών της Βουλής.

Όπως υπογραμμίζει κατηγορηματικά ο κ. Λυντζέρης δεν έχει «παίξει» ποτέ στο Χ.Α., ενώ οι μόνες μετοχές που διέθετε, ήταν αυτές από τη συμμετοχή του στη δημιουργία του ΙΑΣΩ (ως ένας από τους μαιευτήρες γυναικολόγους που συνέβαλαν στη δημιουργία του ΙΑΣΩ).

Ο ίδιος ο κ. Λυντζέρης έκανε λογο για αθλιότητα σε βάρος του με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και επανέλαβε πως ποτέ δεν έχει «παίξει» στο Χρηματιστήριο.

Όπως αναγράφεται στην αγωγή του, το ποσό που ζητει με την αγωγή του θα διατεθεί για τη δημιουργία Κέντρου Προστασίας Μικροασιατικών Πολιτισμών και Πολιτιστικής Στέγης Λακώνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή