Παπανδρέου: Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να σεβαστεί την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 15:33

A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ σέβεται την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αντιληφθεί γιατί δεν είναι έτοιμη να σεβαστεί αυτή την αυτονομία. Οι απεργίες γίνονται επειδή υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στην ομιλία του τον είχε κατηγορήσει ότι υποκινεί απεργίες που προκαλούν κοινωνικές αναστατώσεις.

Ο Πρωθυπουργός είχε προηγουμένως αναφέρει πως «δεν γίνεται να λέγεται ότι “χρειάζονται αλλαγές”, αλλά να υποκινούνται αντιδράσεις, και να εκτοξεύονται, ακόμα και από το βήμα της Βουλής, απειλές για απεργίες που επιβαρύνουν την Οικονομία και ταλαιπωρούν ολόκληρη την κοινωνία. Δεν αλλάζουν τα πράγματα με λόγια για αλλαγές και πράξεις συντήρησης του χτες. Δεν μπορεί η πολιτική να γυρίζει την πλάτη στο αύριο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για λαγνεία του παρελθόντος από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έγινε αναφορά από τον Πρωθυπουργό ακόμα και για το 1980, για να προσθέσει ο κ. Παπανδρέου ότι αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση θα γυρίσει τη χώρα πίσω στο 1980.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι δείχνει έναν νέο αυταρχισμό που δεν συνάδει με τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή