Το 74% των νέων κατά της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 15:48
A- A A+

Το 52% των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών που συμμετείχαν σε έρευνα της "Κάπα Research" -τον Ιούνιο σε δείγμα 1.370 ατόμων στο λεκανοπέδιο- δήλωσαν ότι τους έχει γίνει προσφορά σε κάποια στιγμή της ζωής τους για να πάρουν χασίς, ενώ το 79% ανέφεραν ότι είναι εύκολο να βρεις ναρκωτικά, αρκεί να έχεις λεφτά.

Το 64% δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά, και το 74% τάχθηκε κατά της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών, αλλά στο ερώτημα αν θα δοκίμαζαν κάποιο ναρκωτικό σε περίπτωση νομιμοποίησης, το 6,6% απάντησε «ναι», και το 14% «ίσως».

Ενας στους τρεις δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πού να απευθυνθεί για βοήθεια και ενημέρωση. Το 12% απάντησε ότι έκανε χρήση χασίς το 2005, το 2% ηρωίνης και το 2,6% κοκαΐνης και κρακ. Από αυτούς το 5,9% είναι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Αθηνά-Υγεία», στην οποία παρευρέθη η δήμαρχος Αθηναίων, η οποία αναφέρθηκε στο κέντρο απεξάρτησης «Επιλογή», που θα λειτουργήσει στην Αυλίδα, με συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, του ΚΕΘΕΑ και της ΕΡΤ και στο οποίο όπως τόνισε δεν θα υπάρχουν λίστες αναμονής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή