Apple: «Τομές» στο Siri, νέο λειτουργικό για το Apple Watch και άλλα

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 19:58
UPD:19:59
REUTERS/STEPHEN LAM

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε στη Worldwide Developers Conference στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, αποτελεί μια νέα προσπάθεια από την εταιρεία να ενισχύσει τις πωλήσεις του iPhone.

A- A A+

Σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων για τον ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης της, Siri, προέβη η Apple, η οποία επέλεξε να το «ανοίξει» σε εξωτερικούς developers.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες συσκευών της εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης χρήσης «τρίτων» υπηρεσιών, όπως το να καλούν οχήματα μέσω Uber, να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Shutterfly, να στέλνουν μηνύματα μέσω WhatsApp και να προβαίνουν σε κλήσεις στο Skype με φωνητικές εντολές.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε στη Worldwide Developers Conference στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, αποτελεί μια νέα προσπάθεια από την εταιρεία να ενισχύσει τις πωλήσεις του iPhone. Παράλληλα, έγινε επίδειξη του Siri σε υπολογιστή Mac: Για πρώτη φορά θα είναι δυνατή η αναζήτηση φωτογραφιών, εγγράφων, μουσικής και άλλων αρχείων μέσω φωνητικών εντολών (σημειώνεται πως το Siri θα λειτουργεί παρόμοια και με το Apple TV). Όπως αναφέρει το BBC, η άφιξη του Siri στο επόμενο λειτουργικό Mac αποτελεί μια κίνηση αντίστοιχη αυτής της Microsoft, που έφερε την ψηφιακή βοηθό Cortana στα Windows 10.

Σε άλλες σημαντικές κινήσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Apple Pay θα είναι σε θέση να λειτουργεί για κάποιες διαδικτυακές αγορές στον Safari, όπως σε υπολογιστές Mac, κάτι που δείχνει πρόθεση να ανταγωνιστεί το PayPal. Η Apple προσθέτει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη του Siri στην εφαρμογή messaging της, παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε emojis και νέους τρόπους επέκτασης και αλλαγής του τρόπου προβολής κειμένων.

REUTERS/STEPHEN LAM

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμη ένα νέο λειτουργικό για το Apple Watch, που ανοίγει εφαρμογές πιο γρήγορα από την προηγούμενη έκδοση και επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν μηνύματα με το δάχτυλο στο μπροστινό μέρος του ρολογιού- και στα κινεζικά.

Άλλες ανακοινώσεις που έγιναν στη WWDC περιλαμβάνουν την ανανέωση του Apple Music, που είχε δεχτεί κριτικές για «μπερδεμένο» user interface και τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου για συσκευές smart home, συνδεόμενη με το Siri.

Προτεινόμενα για εσάς