ΥΕΘΑ: Διάθεση δύο C-130 για μεταφορές στο Νταρφούρ

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 16:27
A- A A+

Την διάθεση δύο εξόδων αεροσκαφών C-130, επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟ, για τη μεταφορά υλικών και στρατιωτικού προσωπικού των χωρών της Αφρικανικής Ένωσης στην περιοχή του Νταρφούρ στο Σουδάν, αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας, κατόπιν αιτήματος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που υπεβλήθη την 15 Ιουνίου 2005 προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η Αφρικανική Ένωση (Α.Ε.) την 17 Μαΐου 2005 υπέβαλε και στο ΝΑΤΟ αίτημα για παροχή τεχνικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας (logistical support), στα πλαίσια της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης (AMIS) στο Νταρφούρ. Οι στρατιωτικές αρχές της Συμμαχίας, μετά από εντολή του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ (NAC), εξέδωσαν κείμενο όπου καταγράφονταν οι ενδεχόμενοι τομείς παροχής συνδρομής του ΝΑΤΟ στην εν λόγω επιχείρηση. Ως κυριότερος τομέας κατεγράφη αυτός των Στρατηγικών Αερομεταφορών.

Στα ανωτέρω πλαίσια προτάθηκε, η διάθεση από τα έθνη, αριθμού δρομολογίων αεροσκαφων Α-300 και C-130, για τις μεταφορές επ’ ωφελεία της Α.Ε.. Το χρονικό διάστημα για τις αερομεταφορές είναι από την 1η Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2005.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διάθεση είναι επιπρόσθετη αυτής που ζητήθηκε από την Ε.Ε και στην οποία η χώρα μας από πλευράς μεταφορικών, διέθεσε επίσης δύο εξόδους C-130.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή