EURO 2016: Σπουδαία η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 23:59
UPD:14/06/2016 11:06
A- A A+

Η Ιταλία ξεκίνησε ιδανικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας, καθώς νίκησε με 2-0 το Βέλγιο στη Λιόν και πήρε από την πρώτη αγωνιστική «κεφάλι» στον 5ο όμιλο, ούσα πλέον το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι Βέλγοι διατηρούσαν μεν μια ελαφρά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή καθώς η ανασταλτική λειτουργία των ατζούρι ήταν ιδανική, κι  ως εκ τούτου αρκούνταν σε κάποια μακρινά σουτ.

Στο 10΄ ο Μπουφόν έκανε σπουδαία απόκρουση στη βολίδα του Ναϊνγκολάν από τα 30 μέτρα, ενώ στο 22΄ νέο επικίνδυνο μακρινό σουτ του άσου της Ρόμα έστειλε την μπάλα άουτ. 

Οι Ιταλοί δεν υπήρχαν στο γήπεδο επιθετικά στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα, αλλά από το 32΄ έως το 36΄ πέτυχαν ένα γκολ και είχαν δυο σούπερ ευκαιρίες για τουλάχιστον άλλο ένα. 

Στο 32ο λεπτό, λοιπόν, ο Τζακερίνι άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφο κατέβασμα της μπάλας και άψογο πλασέ απέναντι στον Κουρτουά, σημειώνοντας το 4ο τέρμα του στην Εθνική Ιταλίας, αλλά το «μισό γκολ» ανήκε στον Μπονούτσι, που έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της βελγικής άμυνας.

EURONEWS

Στο 35΄ νέα ιταλική απειλή, με το αριστερό βολέ του Καντρέβα να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Κουρτουά κι ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Πελέ έφυγε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι των Βέλγων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την μπάλα να παίζεται πάνω – κάτω, τους Βέλγους να χάνουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο 53΄ με τον Λουκάκου να πλασάρει μόλις άουτ και τους Ιταλούς να απαντούν ένα λεπτό αργότερα με την κεφαλιά του Πελέ που απέκρουσε ο Κουρτουά.

Από εκεί και ύστερα, όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, για να ζεσταθεί εκ νέου το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο: στο 82΄ η κεφαλιά του Οριγκί έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 85΄ ο Κουρτουά σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Ιμόμπιλε, για να κλείσει το σκορ ελάχιστα πριν το τελικό σφύριγμα ο Τσίρο Ιμόμπιλε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις