Παπαρήγα: Επί ΠΑΣΟΚ οξύνθηκαν τα προβλήματα με τη ΝΔ θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 18:38
A- A A+

«Επί ΠΑΣΟΚ οξύνθηκαν τα προβλήματα και με τη δική σας διακυβέρνηση θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα», υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό στη ομιλία της κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την απασχόληση των γυναικών, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δικό της αίτημα.

Στην Ε.Ε., δεν υπάρχει αυξημένη ανεργία;» ρώτησε η γ.γ. του ΚΚΕ και συνέχισε: «Έντεκα κλάδοι της ελληνικής μεταποίησης που απασχολούσαν και απασχολούν σημαντικό γυναικείο εργατικό δυναμικό, βρίσκονται σε πορεία ελεύθερης πτώσης εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγαθηρίων, εξαιτίας της συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής, εξαιτίας συγκεκριμένων ταξικών και γενικότερων στρατηγικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ως συνειδητή επιλογή τη συρρίκνωση των κλάδων αυτών. Το ανέχτηκαν και συμβιβάστηκαν με αυτό, διότι έπρεπε να εξυπηρετήσουν τα συνολικά συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και μέσα εκεί και του ελληνικού».

Όπως παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, «τα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, απευθύνονται σε ένα ελάχιστο αριθμό γυναικών συγκριτικά με το γυναικείο πληθυσμό που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και συγκριτικά με τις άνεργες γυναίκες». «Αλλά και να ανοίξουν μαγαζιά οι γυναίκες, πώς θ’ αντέξουν τα μεγαθήρια τα οποία διεισδύουν και στο τελευταίο τετράγωνο της γειτονιάς», σχολίασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Εμείς διεκδικούμε 35ωρο εργασίας την εβδομάδα, επτάωρο και πέντε μέρες δουλειά. Απαιτούμε όχι μόνο να φύγουν τα πέντε χρόνια που προστέθηκαν στο όριο συνταξιοδότησης αλλά η γυναίκα να παίρνει σύνταξη στα 55 της χρόνια», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή