Γιούνκερ: Στόχος μια πολιτική Ευρώπη και όχι μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 20:45
A- A A+

Σε μία φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, καταχειροκροτούμενος από τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προεδρεύων της Ε.Ε., Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αναφέρθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους λόγους αποτυχίας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Στην ομιλία του επέρριψε ευθύνες στη Μεγάλη Βρετανία, αφού παρέθεσε όλες τις συμβιβαστικές προτάσεις της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας, οι οποίες, όπως τόνισε, οδηγούσαν σε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ της περιβόητης βρετανικής επιταγής σε σχέση με την περίοδο 1997-2003.

Σε σχέση με το άλλο μοντέλο για την Ευρώπη, που φαίνεται να εισηγείται ο κ. Μπλερ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σημείωσε πως υπάρχουν ήδη αποφάσεις που συμβάλλουν προς τον εκσυγχρονισμό των πολιτικών της Ε.Ε. (Στρατηγική της Λισαβόνας), φτάνει να εφαρμοστούν από τα κράτη μέλη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο όποιος εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει έχοντας ως κεντρικό στόχο μια πολιτική Ευρώπη και όχι μια ζώνη ελεύθερων συναλλαγών, όπως υπαινίχθηκε ο κ. Γιούνκερ ότι επιδιώκει η Μεγάλη Βρετανία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή