Υεμένη: Δύο φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα νεκρά σε αεροπορική επιδρομή

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 06:47
UPD:08:00
REUTERS/MOHAMED AL-SAYAGHI

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Δύο άνδρες που φέρεται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) στη νότια Υεμένη, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Το UAV στοχοθέτησε χθες Κυριακή ένα όχημα στη Χαμπάν, μια κοινότητα της επαρχία Σάμπουα, σκοτώνοντας «δύο μαχητές της αλ Κάιντα και τραυματίζοντας τον οδηγό τους», ανέφερε η μία από τις πηγές.

Ήταν η δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο ημέρες εναντίον προσώπων που φέρεται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), του βραχίονα της οργάνωσης στην Υεμένη, μετά τον θάνατο, το Σάββατο, δύο τζιχαντιστών σε επιδρομή αμερικανικού UAV στην επαρχία Μαρίμπ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, καταδιώκουν μέλη της αλ Κάιντα, που διέφυγαν από προπύργια της οργάνωσης στο νότιο και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας αφότου ανακαταλήφθηκε, την 24η Απριλίου, η Μουκάλα, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ, την οποία οι τζιχαντιστές έλεγχαν επί περίπου έναν χρόνο.

Η Ουάσιγκτον παραδέχθηκε την 7η Μαΐου ότι ένας «πολύ μικρός αριθμός» Αμερικανών στρατιωτικών βρίσκονται στην Υεμένη και συνδράμουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν την αλ Κάιντα από την πόλη Μουκάλα, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας.

Οι ΗΠΑ θεωρούν τον βραχίονα της αλ Κάιντα στην Υεμένη τον πλέον επικίνδυνο σε διεθνές επίπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή