«Πυρά» ΟΗΕ κατά Ισραήλ για συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 12:43
UPD:12:44
EPA/ATEF SAFADI

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε την Πέμπτη τις άδειες 83.000 Παλαιστινίων που είχαν τη δυνατότητα, με αυτές, να εισέρχονται στο Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον χιλιάδες στρατιώτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη.

A- A A+

Η ακύρωση από πλευράς Ισραήλ όλων των αδειών εισόδου Παλαιστινίων στο ισραηλινό έδαφος μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ θα μπορούσε να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, κάτι που απαγορεύεται από τη διεθνές δίκαιο, τόνισε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

EURONEWS

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε την Πέμπτη τις άδειες 83.000 Παλαιστινίων που είχαν τη δυνατότητα, με αυτές, να εισέρχονται στο Ισραήλ και ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον χιλιάδες στρατιώτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη, λόγω της επίθεσης ενόπλου Παλαιστινίου στο Τελ Αβίβ, η οποία κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς.

Ο ύπατος αρμοστής Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας ωστόσο ότι η συλλογική τιμωρία θα αυξήσει το αίσθημα ανησυχίας και αδικίας μεταξύ των Παλαιστινίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή