Βουλγαρία: Οι Σοσιαλιστές προηγούνται στην πρόθεση ψήφου

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 17:24
A- A A+

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα απευθύνει απόψε στη Σόφια χαιρετισμό στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, προσκεκλημένος του προέδρου του κόμματος, Σεργκέι Στάνισεφ.

Το βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (πρώην Κομμουνιστικό) φαίνεται ότι θα κερδίσει τις γενικές εκλογές του Σαββάτου στη Βουλγαρία, αφού συγκεντρώνει μεταξύ 34,6% -37,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ παράλληλα και ένας νέος σχηματισμός της ακροδεξιάς, η «Ατάκα»(Επίθεση) του σκληροπυρηνικού Βόλεν Σίντεροφ έχει πολλές πιθανότητες να εισέλθει στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με δύο σφυγμομετρήσεις που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

«Το κύριο συμπέρασμα της αποψινής συζήτησης μας είναι, ότι ο κ. Συμεών Σαξκομπουργκότσκι δεν πρόκειται να έχει δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός», εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ στην τηλεοπτική «μονομαχία» των πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία τόσο ο ίδιος, όσο και οι αρχηγοί των υπόλοιπων δύο κεντροδεξιών παρατάξεων που διεκδικούν θέσεις στο νέο κοινοβούλιο Ναντέζντα Μηχάηλοβα και Στέφαν Σοφιάνσκι έκαναν σαφή ανοίγματα για μετεκλογική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς Σαξκομπουργκότσκι ανέλαβε πριν τέσσερα χρόνια τα καθήκοντα του πρωθυπουργού ύστερα από σαραντάχρονη, σχεδόν, εξορία στην Ισπανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή