Τρ. Μηταφίδης: Συνέπεια στις διακηρυγμένες θέσεις της Αριστεράς η απλή αναλογική

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 13:04
UPD:13:06
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί συνέπεια στις διακηρυγμένες θέσεις της Αριστεράς, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, χαρακτηρίζοντας «ταχυδακτυλουργίες» το μπόνους των εδρών που εξασφαλίζει το πρώτο κόμμα, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μηταφίδης δήλωσε ότι συμφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ενώ στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τελικά η κυβέρνηση υποχωρήσει και καταθέσει στη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα είναι «περίπου απλή αναλογική», ο κ. Μηταφίδης απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Ό,τι είναι πιο κοντά στην αλήθεια, αυτό πρέπει να επιλέξουμε».

Στην ερώτηση αν τελικά το μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ο κ. Μηταφίδης σχολίασε ότι η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια «έζησε και πλήρωσε» τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα επιλέξει την αυθεντικότερη έκφραση της λαϊκής θέλησης.

«Με κοινοβουλευτικές ταχυδακτυλουργίες δεν μπορείς να έχεις μια σταθερή κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηριχτεί με «τα δεκανίκια» του εκλογικού νόμου.

Ερωτηθείς αν είναι επιτακτική ανάγκη και η συνταγματική αναθεώρηση, ο βουλευτής ανέφερε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα ανταποκρίνεται σε μια άλλη περίοδο και ότι η κατάσταση στη χώρα άλλαξε με την επιβολή των μνημονίων, ενώ, ταυτόχρονα -όπως είπε- η χώρα προχώρησε και στην ενσωμάτωση με το ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν είναι φιλική με τους επιχειρηματίες και γενικότερα με την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μηταφίδης αναφέρθηκε σε επιχειρηματίες που όλα αυτά τα χρόνια δεν επέδειξαν «οικονομικό πατριωτισμό», επικρίνοντάς τους για το ότι μετέφεραν τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους στο εξωτερικό για να αποφύγουν τη φορολόγηση στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή