Β. Λεβέντης: Χρειάζεται κυβέρνηση «πνεύμα και σάρκα ευρωπαϊκή»

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 00:21
UPD:00:49
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, «παρότι η Ευρώπη έκανε μεγάλα λάθη», γιατί όπως είπε «αυτό θα ήταν «ολέθριο».

A- A A+

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση, που να είναι «πνεύμα και σάρκα ευρωπαϊκή», εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη, στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη σχηματισμού «οικουμενικής κυβέρνησης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι τρίτο στις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να πείσουμε ότι κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει με μια οικουμενική κυβέρνηση όπου «να είναι και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης και να είμαι κι εγώ και κάθε φορά που θα πάμε να εφαρμόσουμε ένα μέτρο, να το ελέγχουμε όλοι.

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, «παρότι η Ευρώπη έκανε μεγάλα λάθη», γιατί όπως είπε «αυτό θα ήταν «ολέθριο».

«Αναγνωρίζω ότι ο κ. Σαμαράς έκανε τα μύρια λάθη, το ίδιο και ο κ. Τσίπρας, αλλά τουλάχιστον δεν πτώχευσαν τη χώρα. Βέβαια, για να μη την πτωχεύσουν ενέδωσαν σε όλα» είπε ο κ. Λεβέντης.

Συνεχίζοντας, διαφώνησε με τον τρόπο που γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις γης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνονται με ορίζοντα μέχρι 30 ετών, ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του και για την παραχώρηση του Ελληνικού.

«Προειδοποιώ, άλλο επένδυση με σχέδιο και σοβαρότητα, που απασχολεί κόσμο και αξιοποιεί τη μέχρι τώρα αναξιοποίητη περιουσία, και άλλο παράδοση σε συμφέροντα. Στο πρώτο θα με βρουν σύμφωνο, στο δεύτερο αντίθετο», επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απέκλεισε συμμαχίες με άλλα κόμματα του κέντρου. Ανέφερε, επίσης, ότι βολιδοσκοπήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν από ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία και αρνήθηκε.

Για τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, σχολίασε ότι αν υπάρχει οποιοδήποτε μπόνους καθιστά το εκλογικό σύστημα, όχι απλή, αλλά ενισχυμένη αναλογική, ενώ για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών πρόσθεσε ότι δεν σημαίνει τίποτε, γιατί «όταν ένας είναι γεννημένος για κλέφτης, δεν τον αλλάζει ο αριθμός των εδρών».

Για την πρόθεση αλλαγής του Συντάγματος προειδοποίησε ότι η ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω εκλογής από το λαό, μπορεί σε περίπτωση διάστασης απόψεων Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, να επιφέρει «πολιτειακή αταξία» και να επαναληφθούν «τα Ιουλιανά του 1965».

Τέλος, για την Αγία Σοφία είπε ότι δεν είναι ανεκτή «η βεβήλωση ναών» και ότι η στάση της χώρας μας σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, πρέπει να είναι το βέτο, εάν η στάση της δεν είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή