Μπορεί πολλοί να είναι αυτοί που ασχολούνται με το ταξίδι του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse 2 γύρω από τον κόσμο, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ένας «συνάδελφός» του (αν και μη επανδρωμένος) ταξιδεύει αυτή τη στιγμή στον Ατλαντικό, κατευθυνόμενος προς την Ευρώπη από τις ΗΠΑ.
Το Solar Voyager, μήκους τεσσάρων μέτρων και πλάτους ενός, έχει αρκετό χώρο για δύο ηλιακούς συλλέκτες που το τροφοδοτούν με ενέργεια και η παρακολούθηση της θέσης και της πορείας του είναι δυνατή μέσω της ιστοσελίδας του, χάρη σε δεδομένα από δορυφόρους. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης και το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες.
Το σκάφος σχεδιάστηκε στη Σιγκαπούρη, με το κύτος του να κατασκευάζεται στην ΗΠΑ, ενώ τα ηλεκτρονικά του φτιάχτηκαν στη Σιγκαπούρη. Απόπειρα απόπλου είχε γίνει και στις αρχές του 2015, αλλά η αποστολή αναβλήθηκε λόγω προβλήματος.
Συνολικά, οι συλλέκτες του είναι ισχύος 240 Watts και τη «μερίδα του λέοντος» όσον αφορά στην ενέργεια καταναλώνει ο κινητήρας, με το υπόλοιπο να πηγαίνει στα ηλεκτρονικά. Αν και είχε εξεταστεί και το ενδεχόμενο χρήσης αιολικής ενέργειας, η ιδέα εγκαταλείφθηκε σχετικά γρήγορα.
Το Solar Voyager είναι συνδεδεμένο με τον «αστερισμό» 66 δορυφόρων της Iridum, και κατά συνέπεια είναι δυνατή η παρακολούθηση της θέσης και της κίνησής του οπουδήποτε στον πλανήτη.
Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και το βάρος του είναι περίπου 250 κιλά. Έχει δύο σφραγισμένους αεροστεγείς χώρους εντός του κύτους για να μην βυθίζεται ακόμα και όταν υπάρξουν μεγάλα προβλήματα σε άλλα σημεία, καθώς είναι σε θέση να το κρατήσουν εν πλω.
Εάν το εγχείρημα επιτύχει, θα είναι το πρώτο αυτόνομο σκάφος που θα έχει περάσει τον Ατλαντικό, καθώς και το πρώτο που θα περνά οποιονδήποτε ωκεανό χρησιμοποιώντας μόνο ηλιακή ενέργεια.