Harry Potter: Ο διάσημος μάγος στο θεατρικό σανίδι

«Harry Potter and the Cursed Child», στη σκηνή του «Palace Theatre West End»
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 09:20

Η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Harry Potter, Albus, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε».

A- A A+

H θεατρική παράσταση «Harry Potter and the Cursed Child» (Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί) ανεβαίνει σήμερα στη σκηνή του «Palace Theatre West End» του Λονδίνου,  σε δύο μέρη που θα παίζονται την ίδια ημέρα - σε απογευματινή και βραδινή παράσταση.

Το θεατρικό κείμενο, που έγραψε η J. K. Rowling σε συνεργασία με τον Jack Thorne και τον John Tiffany, θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ το e-book της ελληνικής γλώσσας θα κυκλοφορήσει από το Pottermore, ψηφιακό εκδότη των ιστοριών του Harry Potter και του κόσμου της Rowling.

Η παράσταση αφηγείται τις περιπέτειες του γιου του Harry Potter, Albus, ο οποίος καλείται να σηκώσει «το βάρος μιας οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ δεν επιθυμούσε». Το έργο διαδραματίζεται 19 χρόνια μετά τη μάχη του Harry Potter με τον Λόρδο Voldemort.

«Την ώρα που το παρελθόν και το παρόν συγχέονται με τρόπο δυσοίωνο, τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος πρέπει να μάθουν την άβολη αλήθεια: μερικές φορές, το σκοτάδι έρχεται από μέρη που δεν το περιμένεις», αναφέρει η σύνοψη της παράστασης.

Τον Harry Potter  θα ερμηνεύσει ο Jamie Parker, o Sam Clemmett τον Albus και η Poppy Miller την Ginny Potter.

J.K. Rowling.

Ο Βρετανός ηθοποιός Paul Thornley, που θα υποδυθεί τον Ron Weasley, έχει εμφανιστεί στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά, ωστόσο αυτός ο ρόλος αναμένεται να τον κάνει διάσημο. Την Ερμιόνη υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός του θεάτρου Noma Dumezweni, που έχει αποσπάσει βραβείο Olivier για την παράσταση «A Raisin in the Sun». H Cherrelle Skeete που θα ερμηνεύσει την Rose Granger  - Weasley, έχει πρωταγωνιστήσει κυρίως στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. Ο Alex Price, με τηλεοπτική και θεατρική καριέρα, θα υποδυθεί τον Draco Malfoy, ενώ ο Anthony Boyle, ηθοποιός και συγγραφέας, θα ενσαρκώσει τον γιο του, Scorpius.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς