Φιλικοί Αγώνες: Νίκες για Βέλγιο, Τουρκία, Σουηδία

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2016 23:21
UPD:23:28
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νορβηγία (21΄ Κινγκ, 48΄ Μπερίσα), το Βέλγιο κατάφερε με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (70΄-73΄) από τους Αζάρ και Σιμάν να πάρει τη νίκη με 3-2.

A- A A+

Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά παιχνίδια των ομάδων που θα συμμετέχουν στο EURO 2016.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νορβηγία (21΄ Κινγκ, 48΄ Μπερίσα), το Βέλγιο κατάφερε με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (70΄-73΄) από τους Αζάρ και Σιμάν να πάρει τη νίκη με 3-2. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν προηγηθεί μόλις στο 3΄ με τον Λουκάκου.

Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Σερβία και Ρωσία. Οι Ρώσοι, στο τελευταίο τους ματς πριν το EURO, προηγήθηκαν με τον Τζουμπα στο 85΄, αλλά στο 88΄ ο Μίτροβιτς έφερε το ματς στα ίσια. Βασικός με τους «πλάβι» ήταν ο Μιλιβόγεβιτς του Ολυμπιακού, ο οποίος μάλιστα, έδωσε την θέση του στο 93΄ στο συμπαίκτη του στους Πειραιώτες, Σάσα Ζντιέλαρ.

Με γκολ του Μπουράκ Γιλμάζ η Τουρκία έκλεισε με θετικό τρόπο την προετοιμασία της ενόψει του EURO κι επικράτησε 1-0 της Σλοβενίας, στην ενδεκάδα της οποία ξεκίνησε ο Στρούνα του ΠΑΣ Γιάννινα (αντικαταστάθηκε στο 58΄ από τον Γιόβιτς).

Σε φιλικό επιπέδου EURO 2016, η Σουηδία επιβλήηθκε άνετα της Ουαλίας με 3-0 στη Στοκχόλμη, στο τελευταίο τεστ των δύο ομάδων ενόψει της έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (10/06). Ο στράικερ του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ ήταν στην αρχική ενδεκάδα των Σκανδιναβών, αλλά δε σκόραρε και στο 76΄ έδωσε την θέση του στον Γκουϊντέτι. Στο 40΄ ο Φόρσμπεργκ άνοιξε το σκορ, ο Λούστινγκ έκανε το 2-0 στο 57΄ και στο 87΄ ο Γκουϊντέτι έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». Ο Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού πήρε την θέση του Φόρσμπεργκ στο 61΄.

Η Τσεχία στο τελευταίο της φιλικό πριν το EURO ηττήθηκε στην Πράγα με 1-2 από τη Νότια Κορέα. Οι Ασιάτες προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος και στο 46΄ ο Σούτσι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Τσέχοι έπαιξαν με 10 παίκτες από το 60΄ και μετά λόγω της αποβολής του Γκέμπρε Σελασιέ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις