«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον ΟΠΑΠ ως μια ακόμη σανίδα σωτηρίας»

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 19:46
A- A A+

Ο αντιστοίχως, σχετικά, με την εισαγωγή των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος στο «Πάμε Στοίχημα», έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το "μυστήριο" επιτέλους διελευκάνθη. Οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος εισάγονται στο «Πάμε Στοίχημα» από τον Σεπτέμβριο. Ο,τι δεν μπόρεσαν να μας διευκρινίσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, με τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις τους προ εβδομάδων, ως διά μαγείας λύθηκε», δήλωσαν ο συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη.

«Θυμίζουμε πως πριν από είκοσι ημέρες κ. Ορφανός προανήγγειλε την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ το 2005, ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε για το 2006, ο κ. Ρουσόπουλος για το 2007 και ο κ. Εβερτ ισχυριζόταν πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ. Τελικώς δικαιώθηκε ο κ. Ορφανός. Μεσολάβησε κάτι από τότε; Εγινε κάποια σχετική μελέτη; Με ποιους συζήτησαν οι αρμόδιοι, οι οπαδοί της διαφάνειας; Και αν έγιναν όλα αυτά πού είναι τα πορίσματα; Και οι αιτιάσεις περί διαπλοκής και οι αμφισβητήσεις των συμβάσεων; Δεν τίθεται πλέον ζήτημα ασυμβιβάστου, όπως διατυμπάνιζαν από το 1999 τα στελέχη της ΝΔ και επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μόλις την 1η Ιουνίου;

Μήπως, τελικά, όλα αυτά γίνονται απλώς και μόνο για την εξεύρεση κάποιων επιπλέον εσόδων; Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία μελέτη, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κουρελιάζει τα όσα η ίδια διεκήρυττε ή και κατήγγειλε μέχρι πρόσφατα, μπροστά στην οδυνηρή χρεοκοπία της οικονομικής της πολιτικής. Αντιμετωπίζει τον ΟΠΑΠ ως μια ακόμη ενδεχόμενη σανίδα σωτηρίας, χωρίς καμία έγνοια για σοβαρό σχεδιασμό, προοπτική και προϋπολογισμό των συνεπειών για όσα εν ριπή οφθαλμού υπό το κράτος του πανικού της αποφασίζει», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή