Βαλς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 14:02
UPD:14:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Βαλς εξήρε τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς, η οποία, όπως είπε, χρειάστηκε μεγάλο θάρρος και επιμονή για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δύσκολη για τους Ελληνες, ενώ αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας πέρυσι το καλοκαίρι.

A- A A+

Κάλεσμα στις γαλλικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας».

Ο κ. Βαλς εξήρε τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς, η οποία, όπως είπε, χρειάστηκε μεγάλο θάρρος και επιμονή για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δύσκολη για τους Ελληνες, ενώ αναφέρθηκε στη στάση της Γαλλίας πέρυσι το καλοκαίρι.

Η Γαλλία, ενώ κάποιοι πίστευαν ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη, έκανε ό,τι μπορουσε για να μείνει η χώρα στην Ευρωζωνη, γιατί η Ευρωζωνη και το Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα θα ήταν μια άλλη αντίληψη της Ευρώπης, που δεν συμμεριζόμαστε, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, έτσι, ολοκληρώθηκε ένα στάδιο σημαντικό, και τώρα προχωράμε με τη συμφωνία που επιτεύχθυκε στο Eurogroup. Σημείωσε ειδικότερα ότι η επόμενη δόση στο πρόγραμμα του προγράμματος στήριξης θα χορηγηθεί πολύ συντομα, ενώ επισήμανε ότι το Παρίσι επιθυμεί λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βαλς τόνισε ότι τώρα αρχίζει νέα σελίδα για την Ελλάδα και απηύθυνε το μήνυμα για επενδύσεις στη χώρα μας: «Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα» είπε, κάνοντας γνωστό ότι αντιπροσωπεία επενδυτών θα έρθει το φθινόπωρο στην χώρα μας.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και «στη δυναμική της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις», ενώ χαιρέτισε και το «κουράγιο των Ελλήνων».

Η ΑΥΓΗ
Χαιρετίζουμε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό που παρά την οικονομική κρίση στηρίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη χώρα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε το απαραίτητο προσωπικό και να επιταχύνουμε τους ρυθμούς υποδοχής προσφύγων στη Γαλλία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε επαφές που είχε με εκπροσώπους ΜΚΟ εξέφρασε την διάθεση της χώρας του να παράσχει και ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η ασφάλεια των κοινών μας συνόρων είναι πολύ σημαντική για εμάς και η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή» τόνισε.

«Οι Έλληνες μπορούν πάντα να υπολογίζουν στη στήριξή μας και τη φιλία μας» είπε ο κ. Βαλς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή