Άραγε, θα καταφέρει να ξαναβρεί το σπίτι της;

Η πολυβραβευμένη παιδική παράσταση «kashtanka» στο Εθνικό Θέατρο, στις 5 Ιουνίου
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 09:25

Την ημέρα της παράστασης, από τις 12 έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, θα  πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, το οποίο θα διευθύνει ο ηθοποιός και Καθηγητής υποκριτικής, Andrei Shimko.

A- A A+

Μια χαμένη σκυλίτσα, ονόματι Καστάνκα, είναι η ηρωίδα της πολυβραβευμένης παιδικής παράσταση «kashtanka», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Άντον Τσέχωφ και παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Flowers of Russia» - με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στις 5 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Ώσπου, μια μέρα, χάνεται

Η χαριτωμένη Καστάνκα ζει ευτυχισμένη με τα αφεντικά της, ώσπου μια μέρα χάνεται. Τη βρίσκει και την παίρνει μαζί του ένας άνθρωπος του τσίρκου, που δουλειά του είναι να εκπαιδεύει ζώα, για να κάνουν διάφορα κόλπα. Εκεί, κάνει νέους φίλους και ζει μαζί τους όμορφες και άσχημες στιγμές, χωρίς, όμως, να ξεχνάει το παλιό της σπίτι. Θα καταφέρει, άραγε, να το ξαναβρεί;

Η παράσταση «kashtanka» ανέβηκε από το ρωσικό θέατρο Ekaterinburg Theatre for Young Spectators και έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία, όπως αυτό της Χρυσής Μάσκας, ενώ έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Εσθονία, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλη δράση

Την ημέρα της παράστασης, από τις 12 έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, θα  πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, το οποίο θα διευθύνει ο ηθοποιός και Καθηγητής υποκριτικής, Andrei Shimko. Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν και σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί και ηθοποιοί.

Πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο - Κεντρική Σκηνή: Αγ. Κωνσταντίνου 22 - 24, Αθήνα, τηλ.: 210 5288170 - 171. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 10 ευρώ, παιδικό: 7 ευρώ. Προπώληση: ταμεία θεάτρου, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: n-t.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς