Νέες επιθέσεις του Ι.Κ. εναντίον αμάχων φοβάται ο ΟΗΕ

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 22:40
UPD:02/06/2016 10:21
REUTERS/MIKE SEGAR

H έκθεση κάνει λόγο για σημαντική αύξηση του αριθμού των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί πλήγματα.

A- A A+

Το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) θα μπορούσε να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις εναντίον αμάχων εκτός των εδαφών που ελέγχει στη Συρία και το Ιράκ, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν σε μια νέα έκθεσή του.

«Οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν πρόσφατα από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση εισέρχεται σε μια νέα φάση, με αυξημένο κίνδυνο αυτές οι επιθέσεις -που έχουν σχεδιαστεί κεντρικά και λεπτομερώς εναντίον αμάχων στον κόσμο- να είναι συχνότερες» επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη.

Επιπλέον, η έκθεση κάνει λόγο για σημαντική αύξηση του αριθμού των ξένων μαχητών που επιστρέφουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί πλήγματα.

EURONEWS

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εμπλακεί, άμεσα ή έμμεσα, τους τελευταίους μήνες σε επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί εναντίον 11 χωρών και έχουν στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους: στο Μπανγκλαντές, το Βέλγιο, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδονησία, τον Λίβανο, το Πακιστάν, τη Ρωσία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή