Οι τηλεοπτικές συμβάσεις στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΠΑΕ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 20:49
A- A A+

Με προεδρεύοντα τον Α' Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Α.Ε. Β. Μητρόπουλο, λόγω απουσίας του προέδρου Αλ. Λυκουρέζου, συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο.

Με πρόταση που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στη ΝΕΤΜΕD, με το οποίο να της ζητηθεί να απαλειφθεί ο όρος «να ορίζει ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων ο σταθμός και η συμβεβλημένη ΠΑΕ», που περιέχεται στις τηλεοπτικές συμβάσεις που έχει συνάψει με τις Π.Α.Ε. Δεν μετείχαν της ψηφοφορίας οι ΠΑΕ που έχουν τηλεοπτική σύμβαση με τη NETMED. Ακόμα συζητήθηκε ο αριθμός των αγώνων που θα μεταδίδονται κάθε αγωνιστική, η μετάδοση ενός αγώνα κάθε Δευτέρα, θέματα για τα οποία θα αποφασίσει το δ.σ. στην επόμενη συνεδρίαση του. Τέλος αποφασίστηκε να ισχύσουν οι «κλειστές ώρες» σύμφωνα με το άρθρο 48 του Καταστατικού της UEFA.

Η πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, της περιόδου 2006-2007 απασχόλησε επίσης τη συνεδρίαση. Η κάθε Π.Α.Ε. θα υποβάλει τις σχετικές προτάσεις της και το δ.σ. θα αποφασίσει πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα υποβιβαστούν από κάθε κατηγορία.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της μετατροπής των Π.Α.Ε. της Γ' Εθνικής Κατηγορίας σε Τ.Α.Π., και επικράτησε η άποψη ότι θα πρέπει να ισχύσουν ιδιωτικά συμφωνητικά αντί για επαγγελματικά συμβόλαια.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Νέων Α' Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2005-2006, τη διοργάνωση του οποίου ως γνωστόν ανέλαβε από φέτος η Ε.Π.Α.Ε. Πρόθεση της Λίγκας είναι οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής, αθλητικού υλικού ακόμη και οι αμοιβές προπονητών να καλυφθούν από τη διοργανώτρια με την προϋπόθεση ότι θα εξευρεθούν οι ανάλογες χορηγίες.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε από τις Π.Α.Ε. να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους για το θέμα της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Επιστολή προς τη NETMED HELLAS

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε., Αλέξανδρος Λυκουρέζος απέστειλε σήμερα προς τη NETMED HELLAS την παρακάτω επιστολή:

«Κύριοι,

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και προκειμένου να εγκριθούν οι τηλεοπτικές συμβάσεις της εταιρείας σας που έχετε συνάψει με τις ΠΑΕ-μέλη μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να σας ζητήσει, να απαλείψετε τους όρους εκείνους, που περιορίζουν τα δικαιώματα της ΕΠΑΕ, αφού προσδιορίζουν καταχρηστικά, ότι η ημέρα και η ώρα του προς μετάδοση αγώνα καθορίζεται αποκλειστικά από το σταθμό σας, ο δε ορισμός του αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ. Τέτοιοι όροι παραβιάζουν ευθέως τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), ο οποίος όπως καλά γνωρίζετε έχει εκδοθεί κατ΄ εξουσιοδότηση του νόμου (άρθρο 27 Ν.22725/99).

Επισημαίνουμε ότι και κατά την αγωνιστική περίοδο 2003-2004 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΑΕ δεν ενέκρινε τις τηλεοπτικές σας συμβάσεις, το περιεχόμενο των οποίων δεν αναγνώριζε το δικαίωμα της ΕΠΑΕ να καθορίζει την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των αγώνων».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις