Κόντρα στη Βουλή για το άνοιγμα του ασφαλιστικού

Πέραν της τετραετίας ο διάλογος επανέλαβε ο υπουργός Απασχόλησης
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 14:34
A- A A+

Για ανακρίβειες και άμετρη κινδυνολογία κατηγόρησε με αφορμή τις τοποθετήσεις τους, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης και υπογράμμισε ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις και οι γενικότερες παροχές.

Τόνισε επίσης ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό είναι πέραν της τετραετίας και ότι όποιος αρνείται ή υπονομεύει το διάλογο, στην πράξη δεν υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Κάλεσε, δε, το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσέλθει στο διάλογο, από τον οποίο «κανείς δεν έχει να χάσει τίποτα».

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε πως με πρόσχημα το ασφαλιστικό των τραπεζών, η κυβέρνηση ανοίγει συνολικά το ασφαλιστικό και μάλιστα τυφλά, χωρίς να καταθέτει την πρότασή της.

Έκανε μάλιστα λόγο «για στροφή Καραμανλή που οδήγησε τον πρώην πρωθυπουργό Κων/νο Μητσοτάκη να τον καλωσορίσει στο κλαμπ του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για «προνόμια και ρετιρέ» δίδει την εντύπωση ότι αποκαθίστανται κοινωνικές αδικίες με ταυτόχρονη «επιχείρηση εξίσωσης προς τα κάτω».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ¶γγ. Τζέκης, είπε ότι το κόμμα του δεν δέχεται την «απειλητική», όπως τη χαρακτήρισε, τοποθέτηση του υπουργού. «Εμείς δεν θα πάρουμε μέρος, όπως και δεν πήραμε μέρος στο διάλογο-απάτη της προηγούμενης κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Τζέκης και κάλεσε τις «συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες να το σκεφτούν σοβαρά» πριν συμμετάσχουν σε ένα διάλογο για την αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή