Στο Άγιον Όρος ο Βλ. Πούτιν

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 14:15
UPD:15:47
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
A- A A+

Στο έδαφος του Αγίου Όρους πάτησε στις 2.15 το απόγευμα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αποβιβαζόμενος από πλεούμενο στη Δάφνη.

Με θωρακισμένο τζιπ, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους μετέβη προς τις Καρυές, όπου τον ανέμεναν αξιωματούχοι της Αθωνικής Πολιτείας.

Στον ιερό ναό του Πρωτάτου στο Αγ. Όρος ο Ρώσος πρόεδρος έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη ή Άγιο Πρώτο Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Με αντίστοιχες εκδηλώσεις, λίγο νωρίτερα, έγινε η υποδοχή και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Πούτιν παρακολούθησε πανηγυρική δοξολογία.

SELEO.GR

Ακολουθεί η επίσημη υποδοχή, περίπου στη μέση της σκάλας προς το Αρχονταρίκι για το παραδοσιακό κέρασμα, ενώ θα υπάρξουν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο Προέδρων και ανταλλαγή δώρων.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος Πούτιν θα μεταβεί στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στον ναό θα ολοκληρωθεί με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας, οπότε και θα αποχωρήσει ο Ρώσος Πρόεδρος.

Στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

EUROKINISSI/ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τον κ. Πούτιν συνόδευσαν από τη Δάφνη στις Καρυές ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή