Αντιπροσωπεία του ΕΛΚ στο Φανάρι και τη Χάλκη

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 18:52
A- A A+

Το πρόγραμμα του ένατου Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα διεξαχθεί 20-21 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, ήταν το αντικείμενο των διήμερων επαφών που είχε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιπροσωπεία του ΕΛΚ, στην οποία μετείχε ο κ. Αντώνης Τρακατέλλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κομίζοντας και την απάντηση που έλαβε πριν λίγες ημέρες σε ερώτημά του σχετικό με τις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας εκ μέρους της Τουρκίας.

Μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΛΚ επισκέφθηκαν και τη θεολογική σχολή της Χάλκης, όπου διαπίστωσαν ότι μολονότι βρίσκεται σε εξαίρετη κατάσταση από πλευράς υποδομής, παραμένει χωρίς φοιτητές, αφού η λειτουργία της έχει απαγορευθεί από τις τουρκικές αρχές.

Στην πρόσφατη απάντηση της Κομισιόν στον κ. Τρακατέλλη επισημαίνεται ότι «η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την αποτελεσματική και πλήρη εφαρμογή της διαδικασίας πολιτικών μεταρρυθμίσεων. Ολα τα επισημαινόμενα στην Τακτική Εκθεση και τη Σύσταση της Επιτροπής σημεία που προκαλούν προβληματισμό -συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας- θα εξετάζονται στην έκθεση που θα υποβάλλει τακτικά η Επιτροπή στο Συμβούλιο. Σε ετήσια βάση, αρχίζοντας από το 2005, θα πραγματοποιείται γενική επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο παγιώνονται και διευρύνονται οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις Ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων θα καθορίσει το ρυθμό των διαπραγματεύσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή