Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν είναι ο «πιο μεγάλος Αμερικανός» στην Ιστορία

Σύμφωνα με τους αμερικανούς τηλεθεατές
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 19:16
A- A A+

Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν αναδείχθηκε ως ο πιο μεγάλος Αμερικανός στην ιστορία των ΗΠΑ, από τους αμερικανούς τηλεθεατές.

Στη σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε το τηλεοπτικό κανάλι Discovery Channel και στην οποία συμμετείχαν περίπου τρία εκατομμύρια τηλεθεατές, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν επικράτησε προσωπικοτήτων όπως ο Αβραάμ Λίνκολν και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μεταξύ 25 προσωπικοτήτων τους οποίους μπορούσε να ψηφίσει το τηλεοπτικό κοινό, ο πρώην αμερικανός πρόεδρος αναδείχθηκε πρώτος, ακολουθούμενος από τον Αβραάμ Λίνκολν, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και τον Μπένζαμιν Φράνκλιν. Στην έκτη θέση βρίσκεται ο πατέρας του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος προηγείται του Μπιλ Κλίντον, τον οποίο ακολουθεί στον κατάλογο ο Ελβις Πρίσλεϊ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πρώτη γυναίκα που εμφανίζεται στον κατάλογο με τους «μεγαλύτερους Αμερικανούς» στην ιστορία, είναι τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία προηγείται του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, ενώ πολύ κάτω από τη δέκατη θέση βρίσκονται ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπιλ Γκέιτς κ.α..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή