ΠΓΔΜ : Προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης μέσω διαλόγου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2001 08:43
UPD:08:58
A- A A+

Οι δραματικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, τίθενται σήμερα επί τάπητος στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, την επομένη της συμφωνίας, με τη διαμεσολάβηση του Χαβιέ Σολάνα, για την κατάπαυση του πυρός στο Αρατσίνοβο.

Ο διάλογος μεταξύ του προέδρου Τραϊκόφσκι και των αρχηγών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, άρχιζει και πάλι σήμερα, διάλογος που αποτελεί τη μόνη ελπίδα για διέξοδο από την κρίση, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι η εκεχειρία στο Αρατσίνοβο εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο, θα είναι προσωρινή.

Στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών των 15 συζητούν σήμερα τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, παρουσία και της υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ιλίνκα Μιτρέβα, η οποία θα ενημερώσει του ομολόγους της, για τις προοπτικές του ειρηνευτικού διαλόγου που άρχισε πριν από περίπου 10 ημέρες, χωρίς όμως να έχει φέρει μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος μεσολάβησε για την κατάπαυση του πυρός στο Αρατσίνοβο και την παράδοση του ελέγχου της πόλης στις κυβερνητικές δυνάμεις, επεσήμανε ότι ο πολιτικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η επιχείρηση για την αποχώρηση των ανταρτών υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή