Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε το κρέας ψάρι και τελικά έμειναν τα βαριά μέτρα

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 14:13
UPD:14:15
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολογούσε και βάφτιζε το κρέας ψάρι, τελικά έμειναν τα βαριά μέτρα τώρα και μια αόριστη υπόσχεση για το χρέος το 2018 και μετά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μίλησε στον Σκάι, η αξιολόγηση καθυστέρησε, έκλεισε με λάθος τρόπο και με βαρύ φορτίο στις πλάτες των νοικοκυριών, ενώ από το ΔΝΤ πήραμε τον κόφτη και χάσαμε τα θετικά (κούρεμα, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα).

Σε ό,τι αφορά το υπερταμείο για τη δημόσια περιουσία, σημείωσε: «Άλλο μικρό κράτος και άλλο παράδοση σε μεγάλη έκταση της εθνικής κυριαρχίας όπως έγινε με το υπερταμείο». 

Ανέφερε ακόμη ότι «αν η κυβέρνηση συνεχίσει να πανηγυρίζει για τους φόρους και να κλαίει για τις μεταρρυθμίσεις οι θυσίες θα πάνε χαμένες.  

Στη χώρα χρειάζονται ιδιωτικές επενδύσεις, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις φέρει, τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το ΦΠΑ στα νησιά, είπε πως δεν γίνεται ένας υπουργός να χαρακτηρίζει μόνος του τα μέτρα που ψηφίζει αντισυνταγματικά και εγκληματικά.

«Με δηλώσεις όπως του κ. Καμμένου στέλνουμε διεθνώς το μήνυμα ότι υπάρχει έλλειμμα σοβαρότητας στην κυβέρνηση και την πολιτική της» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή