Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 07:00
A- A A+

Υψηλές θερμοκρασίες - με μεγίστη τιμή στα Ηπειρωτικά, τους 39 βαθμούς Κελσίου - προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Αό 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και στα νότια δυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές, όμως, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τη Στερεά και τη Θεσσαλία, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι, θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Το βράδυ, στη Βόρεια Ελλάδα, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, μέτριας έντασης. Μικρή πτώση θα σημειώσει αρχικά η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα και στη Βόρεια. Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή

Παροδικές νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι, που αργότερα θα στραφοόυν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα, θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή