Δίκη ΕΛΑ - Αθώοι κρίθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι

Για τις βομβιστικές ενέργειες της περιόδου 1986-87
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 11:45
UPD:12:20
A- A A+

Αθώοι κρίθηκαν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και οι έξι κατηγορούμενοι για τη δράση του ΕΛΑ και συγκεκριμένα για τη δεύτερη υπόθεση, για την οποία κατηγορείται η οργάνωση, η εκδίκαση της οποίας χρειάστηκε 64 συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Κατηγορούμενοι ήταν οι Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου, Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη, καθώς και ο Γιάννης Σερίφης.

Η δίκη αυτή προέκυψε από το διαχωρισμό υποθέσεων από το βασικό κορμό της υπόθεσης του ΕΛΑ και αφορά δέκα βομβιστικές ενέργειες της περιόδου 1986-87, για τις οποίες ο ΕΛΑ ανέλαβε την ευθύνη.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οι Μιχάλης Κασσίμης και Γιάννης Σερίφης που δικάστηκε για μία δολοφονία κατά τη διάρκεια επίθεσης σε λεωφορείο των ΜΑΤ στον Περισσό. Κατά πλειοψηφία αθωώθηκαν οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι -Χρήστος Τσιγαρίδας, Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη- οι οποίοι ωστόσο έχουν καταδικαστεί για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης σε 25 χρόνια κάθειρξη και, πλην του Χρήστου Τσιγαρίδα που είναι ελεύθερος για λόγους υγείας, κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι δεν τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται με οποιονδήποτε τρόπο ενώ αναγνώρισε και το στοιχείο της παραγραφής αρκετών αδικημάτων που τους αποδίδονταν.

«Το Δικαστήριο αποφάσισε με βάση το αυτονόητο και όχι με βάση τις πολιτικές σκοπιμότητας», δήλωσε ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή