Προβάδισμα 2,4% της ΝΔ δείχνει έρευνα της Μetron Analysis

Στάσιμη η ΝΔ πτώση 1% του ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 12:50
A- A A+

Προβάδισμα 2,4% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η τετραμηνιαία έρευνα «Φόρουμ» της εταιρείας Metron Analysis, η οποία διεξήχθη μεταξύ 16 και 27 Ιουνίου.

H διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν η «ψαλίδα» βρισκόταν στο 4%, ωστόσο έχει διευρυνθεί κατά μία μονάδα από τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο, όταν και κατεγράφη η μικρότερη διαφορά (1,4%) ανάμεσα σε NΔ και ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, το ΠΑΣΟΚ 33,7%, το ΚΚΕ 7,6%, ο Συνασπισμός 4,3% και ο ΛΑΟΣ 4%, ενώ στην παράσταση νίκης το κυβερνών κόμμα προηγείται με 51,8% έναντι 25,8% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής που προηγείται με 41,9% έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συγκεντρώνει το 27,9% των προτιμήσεων.

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι παρά την όποια φθορά την κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ δεν αποκομίζει κέρδη. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 61,2% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η οικονομία της χώρας είναι χειρότερη από πέρυσι, εν αντιθέσει με μόλις 6,6% που έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 56,9% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Πηγή Τα ΝΕΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή