Χ. Θεοχάρης: Ο κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε ευθιξία

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 13:25
UPD:13:26
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

A- A A+

Ο κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε ευθιξία, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως ανέφερε, «χθες κατατέθηκε μια νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία νομοθετεί υπό αίρεση, λέει δηλαδή ότι σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα η διάταξη δε θα ισχύσει. Όμως ο "κόφτης" μπήκε με το μοναδικό επιχείρημα στο Eurogroup ότι συνταγματικά δε μπορούμε να νομοθετούμε υπό αίρεση. Επομένως ο κ. Τσίπρας- επειδή διαγκωνίζεται με τον ο κ. Καμένο για το ποιος είναι ο καλύτερος προστάτης των ενστόλων- επιλέγει να νομοθετήσει υπό αίρεση και ουσιαστικά ακυρώνει τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών. Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος έπρεπε να παραιτηθεί».

Σε σχέση με το Ταμείο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ότι δεν υπάρχει αποτίμηση της περιουσίας που θα περιλαμβάνει. Όπως είπε «ανοίξαμε ένα λογαριασμό ο οποίος μάλιστα είναι και κλειστός - δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας για 99 χρόνια - και δεν ξέρουμε τι αρχική κατάθεση κάναμε, πόσα δισ. δώσαμε σε αυτό».

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν προβλέπεται η υποχρέωση για αυτούς που θα διαχειρίζονται το Ταμείο να αποτιμούν κάθε χρόνο την περιουσία του και να λογοδοτούν για το αν αυξάνουν ή απομειώνουν την αξία του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή