Σφαιρόπουλος: Αν ήταν να μιλήσουμε για τη διαιτησία...

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 23:04
UPD:23:07
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε αλλά δεν τοποθετήθηκε για την τελευταία φάση του αγώνα, στην οποία ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για βήματα του Σπανούλη, αφήνοντας πάντως να ενοηθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

«Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο. Αν ήταν να μιλήσουμε για τη διαιτησία… Δεν είναι μόνο το τελευταίο σουτ. Το ματς δεν θα μπορούσε να πάει σε τελευταίο σουτ» υπογράμμισε ο τεχνικός της πειραϊκής ομάδας. 

Ως προς την ανάλυση του αγώνα ανέφερε ότι «αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα. Φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη περίοδο. Ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμη κι όταν χάναμε, κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε χαμηλή δημιουργία μέσα στην έδρα του».

Και συνέχισε: «Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ελέγξαμε το ρυθμό από την άμυνα, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δίκαια στο τέλος κερδίσαμε, αν και μπήκαν δύο μεγάλα σουτ από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Με την εικόνα μας δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά κι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός θα τη δικαιούταν».

Όπως είπε ο Έλληνας προπονητής «ήταν ομαδική υπόθεση η νίκη, παρότι ο Σπανούλης έβαλε το μεγάλο σουτ και ο Πρίντεζης έβαλε 20 πόντους. Όλοι δούλεψαν κι αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μόνο το 1-1, δεν τελείωσε τίποτα και πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε αυτό το break στο break που έγινε. Ο Γιώργος (Πρίντεζης) έδειξε μεγαλείο ψυχής. Δεν είναι εύκολο αυτό που έκανε και γι’ αυτό του αφιερώνουμε τη νίκη​»

Όσο για την επιλογή του να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού; «Εξαρτάται το παιχνίδι. Όταν ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 66 πόντους κι όχι 83 όπως στο ΣΕΦ, επιλέγουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα. Πιστεύουμε στην άμυνά μας, είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δεν ήθελα να δώσουμε στον Παναθηναϊκό δύο εύκολους πόντους από βολές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις