Παπανδρέου: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σύνδεσμος της Τουρκίας με το χριστιανικό κόσμο

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 16:11
A- A A+

«Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αντιμετωπίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπως επιβάλλουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

«Βλέπω ότι στην Τουρκία υπάρχουν φόβοι για το Οικουμενικό Πατριαρχείο», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στο Φανάρι, και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν φόβοι. Πιστεύω ότι το να βρίσκεται το κέντρο των Ορθοδόξων Χριστιανών σε ένα κράτος μουσουλμανικό είναι για την Τουρκία, για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο πλεονέκτημα».

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συζήτησε για τα θέματα της μειονότητας, το θέμα των Βακουφίων, το θέμα της Χάλκης και άλλα θέματα στα οποία, όπως είπε, «στηρίζουμε τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «αποτελεί σύνδεσμο της Τουρκίας με το χριστιανικό κόσμο και αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα της χώρας αυτής και άρα έχει ιδιαίτερη σημασία η ανάδειξή του».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή